2008-10-13

Lierbyen er død!

Det er interessant å se hvilken iver Liers politikere utøver for på en eller annen måte å lokke polet, eller i hvertfall et minipol, til Lierbyen. De har en illusjon om at et vinmonopol vil motvirke forfallet og gjøre ”sentrum” til et levende og populært samlingssted som yrer av folkeliv. Det var samme drøm deres kollegaer hadde da de tvang polet til å etablere seg i en bakgate i Drammen. Våre lokale politikere har opp gjennom årene gjort en rekke vedtak som har resultert i at Lierbyen er blitt øde og forlatt av kommersiell virksomhet. Jeg trodde faktisk at dette var ønsket av politikerne, men jeg forstår nå at de enten har gjort vedtak som de ikke har forstått konsekvensen av, eller at det ”bare er blitt sånn”. På fagspråket heter dette ”management by happening” og er velkjent i bedrifter som har svak ledelse.

Ta et objektivt blikk på Lierbyen; fremkommeligheten for biler er år for år blitt redusert, veiene er innsnevret og fortauene er lagt i kunstige kurver (som folk naturlig nok overser ved å gå rett over plenen). Det er rett og slett trangt, plundrete og usikkert å kjøre i Lierbyen. Når man kommer til skiltet som sier ”Sentrum” og husker forrige gang man rotet seg innom det gårdstunet som Lierbyen er, så svinger man i stedet til Drammen eller Liertoppen. Parkeringsforholdene er patetiske, selv etter flere innspill fra de gjenværende næringsdrivende. Langtidsplassene blir raskt fylt opp av offentlig ansatte, og etter som folk starter arbeidsdagen belegges også de resterende plassene til fulle. Det er ikke det minste rart at den ene forretningen etter den andre gir opp og enten flytter eller bare legger ned.

For tiden er det politisk korrekt å mislike biltrafikk i byer og tettsteder. Dessverre er det fremdeles sammenheng mellom årsak og virkning og hvis man vil ha et yrende sentrum og en levende landsbygd, så må man akseptere bilen selv om det ikke er PK. Jeg kan ikke tenke meg noen annen ledergruppe enn politikere som kan innbille seg selv at folk vil ta bussen fra for eksempel Sjåstad, handle 5-6 bæreposer med varer i Lierbyen og frakte dem på bussen for så å bære dem flere kilometer fra holdeplassen og hjem.

Ingen kommentarer: