2014-05-09

Omfavnet av LO

Til min store skuffelse ser jeg at Drammens Tidende rammes hardt av avis-kutt. Det er trivelig å lese papiravisen ved frokostbordet; å balansere kaffekoppen eller brødskiva ved siden av nettbrett eller laptop gir ikke samme opplevelsen, både skjermstørrelse og bla-muligheter gjør lesingen mer plundrete.

DT hadde tidligere en profesjonell eier som satte pris på avisen som formidlingskanal, dessverre ble den kjøpt opp av Amedia (Arbeiderpressen) som eies av LO. LO eier også den andre drammensavisen, Fremtiden, som sliter og stort sett blir delt ut gratis – det kan man gjøre når pressestøtten finansierer trykkingen. Muligens var det som forventet at LO ønsket å strupe den redaksjonelt uavhengige avisen Drammen Tidende og i stedet satse på den arbeiderpartivennlige Fremtiden (som er et underbruk av Dagsavisen, tidligere Arbeiderbladet); Landsorganisasjonen har naturligvis sin egen agenda som ikke nødvendigvis er forenlig med en uavhengig presse.


Det er trist at den forrige regjeringen kanaliserte så mye av det offentliges penger til sine egne markedsføringskanaler. Disse omfatter et stort antall aviser, foruten NRK som alltid har satt sine formidable ressurser bak de rødgrønne. For mangfoldets skyld får vi håpe at Høyre og FrP gjør alvor av sine lovnader om å redusere pressestøtten og at NRK fristilles. Det blir temmelig skjev informasjonsflyt i samfunnet når den ene siden har sitt sugerør solid plassert i statskassen. I mellomtiden får vi håpe at Drammens Tidende overlever LOs klamme omfavnelse og fortsetter å produsere et godt og lesverdig produkt.

Ingen kommentarer: