2017-07-11

Klimaregnskapet og bekymringer

Mange er bekymret for klima, utslipp og forurensning.


Problemet er bare at vi kan legge ned hele Norge og det vil ikke gjøre noe som helst fra eller til for klimaregnskapet.

I USA koster bensinen under fem kroner literen og det er flere hundre millioner mennesker som kjører over alt. I Kina er det over en milliard mennesker og de bruker kullfyring. I Russland er det over hundre millioner mennesker og det er berg av plastsøppel. Den som tror at vi med fem millioner mennesker kan gjøre en forskjell, lurer bare seg selv. Men naturligvis, det er i å lure seg selv folk oppviser den største oppfinnsomheten.

La oss tenke oss at du er om bord på Titanic. Så hører du plutselig et smell og en kraftig skrapende lyd; hva gjør du da?

MDG sier: «Nå må vi tømme askebegeret som står på bordet så det ikke velter og forurenser». I en slik situasjon er det andre tiltak som må til, men det klarer ikke MDG å ta inn over seg. I slike saker er de svært nærsynte, tiltakene de kommer med har overhodet ingen virkning. Men det gir antagelig deltagerne en varm følelse av at de er med på noe – det de er med på er dessverre ikke viktig.


1 kommentar:

h3ctic sa...

Mye sant i det du sier, men du glemmer å vurdere ting som: "Everybody wants to do something to help, but nobody wants to be first." eller "We look into mirrors but we only see the effects of our times on us - not our effects on others." - Pearl Bailey