2017-09-14

Bønnfalling virker

Man får av og til oppfylt sine ønsker når man ber til Gud


Min hustru og jeg var på et trivelig cruise over Atlanterhavet. Men det var en guttunge i åtteårsalderen som lagde noe salig bråk; han løp rundt og skrek og huiet og forstyrret alle gjestene. «Herregud», tenkte jeg, «er det ikke mulig å få stoppet den drittungen?»

Og dermed så snublet han og seilte rett inn i en stolpe så det virkelig smalt. Foreldrene styrtet til og tørket blodet som rant fra nese og munn og tok ham deretter med til lugaren. På resten av turen så vi ikke snurten av den lille plageånden, han holdt seg på rommet hvor mamma tok seg av ham. Dette viser at hvis man bare ber inderlig og oppriktig, så vil Gud bønnhøre.

Flere eksempler på at det finnes en høyere makt

Krypskytter ble løvemat i Sør-Afrika. Løvene snudde spillet og en antatt krypskytter ble spist av løver i Sør-Afrika, opplyser politiet i landet. Aftenposten 2018-02-12.

Annette i Morgenklubben fortalte at hun var så opptatt med å sjekke mobilen da hun gikk nedover Karl Johan at hun snublet og lå flatt ut i gata – meget pinlig, men fortjent.

NBC News melder at den døve skjønnhetsdronningen fra Texas gikk langs jernbaneskinnen og tekstet på mobilen. Mens hun var opptatt med å se ned på telefonen, kom et tog og snøplogen på fronten av det 65 vogner lange toget traff henne og hun døde umiddelbart. Hun fikk en velfortjent Darwin Award. 

Man kan imidlertid av og til fundere på hvordan Gud virker


På kaia her i Drammen var det en gutt som lekte med en ball; og så trådde han feil og havnet på hodet ut i Drammenselva – og der var det kraftig strøm. Heldigvis var det en sprek ungdom like ved, og med et beroligende rop til moren kastet han seg ut i elva og berget gutten.

«La oss takke Gud», sa moren, «det må være han som sørget for at du var her og kunne hjelpe.»
«Tja», svare ungdommen, «men hvorfor dyttet Gud ham ut i elva i første omgang?»

Ingen kommentarer: