2008-09-24

Aldri mer MSC cruises fra Escape travel

Italiensk kjøkken er ingen garanti for god mat, begynner Escape å miste grepet?

Escape, som har markedsført seg sterkt som cruise-byrå, arrangerte i samarbeid med ”Glad i Mat”, et gastronomicruise i Middelhavet hvor mat og vin skulle stå i fokus. Det store italienske rederiet MSC sto for arrangementet. Dessverre blir det ikke gourmetmat av å dele en treretters kafeteriamiddag i seks retter og fordoble prisen – jeg vil faktisk påstå at jeg har spist bedre middager på norske veikroer enn det dette italienske kjøkkenet klarte å prestere. Seigt kjøtt, dårlig fisk og mangelfulle mellomretter var opplevelsen. Ble vi lurt av rederiet, eller var det rett og slett Escape som ikke ante hva slags produkt de solgte? Det er tydelig at rederiet hadde satt sine ”bønnetellere” i gang med det moderne økonomiske prinsippet som heter ”å maksimere profitten”. Det vil si at man bruker så billige råvarer som overhodet mulig – og tar så høy pris man kan. Det skal sies at desserten var god, italiensk is skal det godt gjøres å ødelegge, men det er jo liksom ikke nok til middag gjennom en hel uke.

Frokost og lunsj var gode, men pussig nok, nøyaktig det samme oppsettet dag etter dag. Fordelen er naturligvis at det er forutsigbart, du vet hva du får – og rettene står på nøyaktig samme sted. Ulempen er at det blir temmelig kjedelig etter hvert. Heldigvis varte cruiset bare en uke. Hvis MSC Cruises hadde sent oss på en toukers tur med så middelmådig mat, hadde jeg mønstret av i første passende havn.

Alt godt å si om betjeningen på skipet, smilende, hjelpsomme og alltid serviceminded. Men det gikk naturligvis på nervene når dagene gikk og gjestene forsto at maten rett og slett ikke ble bedre. Man kan naturligvis ikke forvente kvalitet som på et fransk kjøkken om bord på en italiensk båt, men likevel, dette var dårlige greier. Hvis du kan tenke deg en fin båttur i Middelhavet, så for all del, men hvis du ønsker god mat under cruiset – glem det.

Ingen kommentarer: