2014-06-15

Gutter, menn, kvinner og mannlige saksbehandlere

Bare mannlige saksbehandlere i barnevernet skal følge opp guttene som var innblandet i voldtekt og beføling av jenter. Disse guttene av utenlandsk opprinnelse har ofte en diskriminerende holdning til kvinner, sier sakkyndige. Saksbehandlerne har fått nærmest ubegrenset med ressurser for å lære dem hvordan de skal oppføre seg. Guttene skal lære at de ikke må slå hunder, de skal ikke sparke katter, og de får ikke lov til å voldta jenter. Hadde det ikke i stedet vært fornuftig å vise dem at her i Norge er kvinner og menn likeverdige, nettopp ved å bruke kvinnelig personale for å følge dem opp. Hvordan vil samfunnet ta seg av disse når de blir eldre og får en jobb? Skal man ansette kun mannlige ledere for dem, fordi innvandrere ikke kan avfinne seg med kvinnelig autoritet?

Det skal bli interessant å observere hvordan barnevernet vil følge opp disse guttene, foreløpig er det ikke aktuelt med lengre ferieturer konstaterer de. Undres på hvor lang tid det tar før noen sosionomer, som nå har tilgang til nærmest ubegrensede ressurser, finner ut at disse guttene vil ha stor nytte av en tur til Østen, Australia eller kanskje jorden rundt. Jeg håper de i den forbindelse tar dem med til New York, hvor myndighetene har forstått at man ved å benytte belønning og straff ettersom folk gjør noe riktig eller galt, faktisk kan redusere problemet. Ikke slik som våre myndigheter som belønner forbrytersk oppførsel, og derved gir signaler som i fremtiden vil skaffe oss enda større samfunnsproblemer.


Det er forøvrig bemerkelsesverdig at mens det ikke er noen grenser for hvilke ressurser som skal settes inn for å hjelpe disse forbryterne, er det ingen ressurser tilgjengelig for å hjelpe den jenta som ble voldtatt. Er det kun Fremskrittspartiet som tenker på offeret her i Norge? 

Ingen kommentarer: