2014-07-21

Fylkesmannens maktvelde

Politisk nestformann i Buskerud FpU hadde en artikkel i DT om hvordan Fylkesmannen i Buskerud, Helen Bjørnøy fra SV, gjør alt hun kan for å hindre utbygging av Buskerud Park. Vi har sett det samme her i Lier. Sjåstad i Lier er et stykke ute på landet. Det betyr at vi trenger bil for å dra på jobben, handle eller besøke venner og slektninger. Dette er imidlertid ikke forenlig med SV’s intensjoner og Helen Bjørnøy har derfor satt seg som mål å sørge for at folk bosetter seg i byene i stedet for her ute på landsbygda. Som fylkesmann har hun nektet Sjåstad Samfunnshus å fradele en parsell til boligformål med begrunnelsen at «det vil være i strid med målet om å redusere bilavhengighet og utslipp av klimagasser».


Med en slik argumentasjon kan hun effektivt stoppe enhver utbygging her ute på landet. Helen Bjørnøy har vært salongsosialist i hele sitt liv og alltid benyttet seg av de mulighetene til kultur, Café latte og teater som man finner i byen. Det å bosette seg ute på landet er antagelig helt fremmed for henne, og hun vil derfor bekjempe det. Jeg ønsker FpUs ungdom all mulig hell med å få fjernet fylkesmannsembetet, men det blir nok dessverre vanskelig. I alle år har det vært en behagelig førtidspensjonsstilling for avdankede politikere, så de kommer nok til å tviholde på embetet så lenge som mulig. 

Vi har jo nettopp fått eksempel på hvordan fylkeskommunepolitikerne har god råd til egne parkeringsplasser, selv om de må strupe andre tjenester. 

Ingen kommentarer: