2013-06-25

Svake sjeler og bingo - spilleavhengighet

Spilleavhengighet er et stort problem for dem det rammer. Mange mennesker ødelegger både sitt eget liv og familiens. Etter hvert som elektroniske terminaler erstatter de gamle brett og kulepennsystemene i bingolokalene viser det seg at svake mennesker raskt spiller bort både lønn, trygd og sykepenger til fortvilelse og ruin. Til tross for sterk motstand fra lokale politikere som får problemene (mens staten får inntektene), så blir automatene tvangsutplassert. De frivillige organisasjonene som tidligere drev virksomheten hadde aldri slik makt.  

Norsk Tipping teppebomber Norge med annonser for alle typer spill. NRK bruker sine ressurser for å reklamere for spillingen. Ingen privat organisasjon ville slippe unna med å utnytte svake mennesker på det viset. Når de rødgrønne ser en mulighet til å forsyne seg med folks penger, er ingen midler for lurvete. I 2010 ble det forbudt å stille opp bingoautomater (de var private). Årsaken var stadig flere rapporter om problematisk spilladferd knyttet til automatene. Ett år senere fant staten ut at bingoautomater var helt i orden, så lenge gevinsten gikk inn i statskassa og ikke til Røde Kors eller Kreftforeningen. 

Hvis man drar til Las Vegas og spiller lykkespill, så tar mafiaen som driver spillehallene 10 % av innsatsen. Det betyr at ni tiendedeler går tilbake til deltakerne i form av gevinster. Hvis man spiller her i Norge så forsyner Norsk Tipping seg med 50 %. Det betyr at halvparten av alle pengene spillerne betaler inn, går rett i statskassa. Til og med for politikere så er dette i grådigste laget, men med slike inntekter så er det lett å forstå at Norsk Tipping får frie hender.

Ingen kommentarer: