2015-05-06

Derfor tror jeg ikke på Gud

De fleste religiøse mennesker mener at deres Gud er allmektig og har skapt både mennesket og verden. De er imidlertid rykende uenige om hvilken form denne guden har, og hvilke seremonier som skal til for å hylle ham (det er, pussig nok, aldri en kvinne); men alle er hellig overbevist om at det er akkurat deres Gud som er den eneste rette. De fleste mener også at de som tror på en annen variant av guden farer lukt til helvete, selv om vi som er på utsiden ikke ser de store forskjellene mellom den ene eller andre. Men har egentlig Gud, uansett navn eller form, egentlig makt til å gjøre noe som helst?

Jeg lærte på skolen at ikke en spurv faller til jorden uten at det er Guds vilje; det betyr at uansett hva som skjer, så er det «Guds vilje». Det er noe Gud har bestemt at skal skje.
  • Tenk deg en uskyldig jente på 12 år.
  • Forestill deg at hun blir kidnappet, mishandlet, voldtatt og drept.
  • Prøv så å tro at det finnes en allmektig Gud.
I alle kriger, foran alle kamper, ber begge parter om seier for seg selv og død over motstanderen. Har vi noen som helst grunn til å tro at bønnene hjelper; nei. Det beste som er sagt i den forbindelse er at «Gud holder med den siden som har de sterkeste soldatene». Religion har i årtusener blitt brukt som unnskyldning for tortur, pedofili, kriger og alt mulig annet galt som folk har ønsket å gjøre mot sine medmennesker.

Jeg kan godt forstå at mennesker er redde for det ukjente, døden, og derfor ønsker å dikte opp et evig liv. Det er naturligvis også en trøst for fattige mennesker, slaver, eller andre som lider at det kommer et bedre liv senere. Men som ingeniør har jeg lært at når det er noe jeg ikke vet, så hjelper det ikke å dikte opp en forklaring. Det finnes ikke noe tegn på at det eksisterer noen allmektig Gud eller høyere organisme som styrer og bestemmer; det er bare et eventyr. Det at uvitende mennesker søker etter en mening med livet og ønsker at en høyere makt skal styre rettferdig, enten det er en Gud, fremmede vesener i UFOer, eller andre overnaturlige fenomener er naturlig, men at presumptivt intelligente mennesker virkelig kan tro på noe slikt er meg fullstendig uforståelig. Vi mennesker er akkurat som alle andre levende organismer; vi fødes, vokser opp, formerer oss, falmer, visner og dør – mer er det faktisk ikke.

Interessant å se hvem som mener de får hjelp av guder.


3 kommentarer:

Pål Fosheim sa...

Vil tipse deg om professor Richard Dawkins og hans svært gode foredrag og bøker! Vitenskapen har motbevist guder,engler og andre fantasiskikkelser så godt som det lar seg gjøre.Bevisbyrden ligger så avgjort hos de religiøse.Så valget er egentlig enkelt: Å tro på vitenskapen som har gitt oss medisinen,teknologien og løsningene...eller religionene som etter flere tusen år fortsatt ikke har et fnugg av bevis på at noe av det de sier er sant :-) Mvh Pål

Håvard Melsnes sa...

Du lærte på skolen at "ikke en spurv faller til jorden uten at det er Guds vilje". Du har kanskje også lært at Eva tok et eple fra treet og ved dette førte verden i synd? Du har kanskje også lært at Jesus ble født i en stall? Dette kalles vranglære. Kanskje du burde lese Bibelen før du skal begynne å sverte den?
Det skriftstedet du henviser til finner man i Matteus kap 10 vers 29: "Selges ikke to spurver for en skilling? Og ikke én av dem faller til jorden uten at deres Far er der." Så her kan du se at det IKKE står skrevet at det er Guds vilje at spurven skal falle til jorden, men at Gud ER MED!! Og det blir en stor forskjell :)

Per Magnus sa...

Stakkars deg, Håvard, du kan ikke ha det greit. Men akkurat nå er jeg i grunnen fornøyd med at en allmektig Gud har sørget for at KrF ligger helt nede på sperregrensen.