2015-05-22

Fra en trofast Fremskrittsparti-velger

Jeg har støttet FrP helt siden Anders Lange kom ut av hundehuset, både med avisinnlegg og stemme ved samtlige valg. Som de fleste av tilhengerne var jeg både stolt og glad da FrP fikk så fremtredende roller i Regjeringen. Noen av oss var imidlertid, i likhet med Christian Tybring-Gjedde, noe usikre på hvordan det skulle gå med sosialistisk flertall i Stortinget; bestående av Ap, SV, Sp, KrF, Venstre og De Grønne. Sett i ettertid er det lett å innse at Høyre og FrP ikke burde ha dannet regjering, men i regjeringsforhandlingene var det tydeligvis ikke lett å forutse at KrF og Venstre kom til å være så vrangvillige og ha et så sterkt markeringsbehov at det ødela ethvert samarbeid. Nå er det naturligvis for sent å angre, men hvis Høyre og FrP ikke hadde vært så fatalt ivrige etter å gripe makten, nærmest for enhver pris, ville man sett hvordan de sosialistiske partiene hadde fortsatt å visne, og det ville blitt et pent flertall alene for de to borgerlige partiene ved neste valg. Nå skjer dessverre det motsatte, og Jonas Gahr Støre kan sitte i ro og konsentrere seg om å se statsmannsaktig ut.

Det er naturligvis lett å legge skylden på de to markeringspartiene KrF og Venstre, men dessverre; Fremskrittspartiet har utført et svært dårlig politisk håndverk helt siden valget. Det begynte med bompengene og årsavgiften for bil, der kunne Regjeringen umiddelbart avviklet ordningene; dette hadde vært både politisk og økonomisk mulig, men den ville altså ha inntektene. Deretter kommer den ene saken etter den andre som blir behandlet klønete og med særdeles negativ omtale i media. Plastposeavgiften, legenes reservasjonsrett, tiggerforbudet, søndagshandel, tollavgiftene (tollfritt beløp / moms-fri netthandel), importvernet (ostetollen) og KRLE-faget for å nevne noen. Naturligvis er det de to mellompartiene som har skylden for dette rotet, men det er ingen unnskyldning. Det er Høyre og FrP som sitter i regjeringen og har ansvaret. Nå går Finansdepartementet ut med at pensjonene fremdeles skal underreguleres i forhold til prisstigningen. FrP stemte mot i Stortinget, men ministeren som har kommet med dette er Siv Jensen som kommer fra .....

Ærlig talt, dette er ikke bra.

Revidert statsbudsjett kom med økning av el-avgiften, på samme dag som Aftenposten meldte at Oljefondet i 2015 blir 1 000 milliarder kroner høyere enn ventet. Høyre og FrP i regjering er nesten like grådige som de RødGrønne, borte er ånden fra Anders Lange og Carl I. Hagen; nå er mantraet: «Hvor mye penger kan vi kanalisere inn til staten og likevel beholde makten.» Det hadde vært fint om jeg kunne stemme på FrP som det beste partiet. Dessverre, årsaken til at jeg fortsetter min støtte, er at det er det minst dårlige.

Vi er naturligvis takknemlige fordi dere har fjernet tåpelige forbud mot Segway og personlige nummerskilt; men ærlig talt, dette er småtterier i forhold til hva dere kunne ha gjort.
 
...
 
Og deretter kom flypassasjeravgiften, det er til å gråte av.


1 kommentar:

Vigdis Schuller sa...

Dokumentavgiften (flytteskatten) er sure penger å betale. «Den skal fjernes», sa Siv Jensen; men det var i opposisjon, nå beholder hun melkekua. Fylkeskommunen skulle avvikles, nå er det taushet om emnet – vi skal fremdeles ha dobbelt så mange byråkratiske nivåer enn det er behov for.