2010-04-04

Lærer de aldri?

Investor Stein Erik Hagen skal selge halve Finnemarka. Straks er det noen lokale arbeiderpartipolitikere som stikker hodet opp og vil at kommunene skal kjøpe og drive dette området. Hvordan i all verden skal offentlig ansatte byråkrater kunne drive skogen mer effektivt og lønnsomt enn Orkla? Dette kommer til å bli et nytt kommunalt pengesluk – er det slik at Lier, Modum og Eikerkommunene plutselig har fått så god råd, eller er det rett og slett lett å strø om seg når man kan bruke andre folks penger.

Det er ikke lenge siden Kjell Inge Røkke ønsket å kvitte seg med en del aksjer. Røkke har gjennom mange år vist seg som en dyktig kremmer med teft for fortjeneste. Da er det temmelig dumt å kjøpe aksjer som Røkke ønsker å selge, og det manglet ikke på advarsler fra økonomene. Men oljepengene brant i lomma på vår rødgrønne regjering, og de kastet seg over muligheten. Resultatet ble det kjente Røkke - Brustad oppgjøret hvor politikerne ble grundig satt på plass. Et annet eksempel er SAS – det kjente underskuddsflyselskapet som stadig legger ut nye aksjer, og sosialistene bruker våre penger på å kjøpe dem. For noen år siden ymtet både svenske og danske myndigheter om at de ønsket å kvitte seg med hele rukla, og SV var seg selv likt, de fremmet forslag om at den norske stat skulle overta hele selskapet.

Det krever investeringer, kompetanse og hardt arbeid for å drive effektiv skogsdrift, og Arbeiderpartiets Martin Kolberg er satt på saken. Kolberg som tidligere er kjent som den evige utreder av sykehus på Gullhaug, drømmer kanskje om en ny rolle som styreformann i et kommunalt skogsselskap?

Ingen kommentarer: