2014-08-29

Endelig


Aps Torgeir Micaelsen står frem i DT med en lang liste krav som de blåblå skal gjennomføre. Nå som det er kommet en ny regjering, kan han endelig få nye investeringer til sykehusene, bedre skolehelsetjeneste, skikkelig eldreomsorg, flere studieplasser, anstendig veiutbygging, bedre politi, dobbeltspor og ringeriksbane for NSB og så videre. I åtte år har Micaelsen og vi andre levd i mørke med en handlingslammet regjering, men nå skal det skje. Jeg forstår godt at han er forventningsfull og har tro på at med en ny regjering skal endelig tingene bli gjennomført. 

Michaelsen er spesielt interessert i at det nå skjer noe fra sentralt hold for Buskerud. Det er ikke rart, tidligere hadde vi Jagland til å representere vårt område, men det var jo ikke særskilt vellykket. Jeg ser at den godeste Torgeir Micaelsen omhyggelig har unngått å ramse opp noen av sine tidligere hjertesaker: Avgifter på e-bøker, mer byråkrati, høyere skatter og avgifter og underregulering av pensjoner for eldre mennesker; jeg regner med at det betyr at han har lagt dem på hylla. I Norge har vi allerede et offentlig apparat som er stort nok til å betjene et samfunn på 40 millioner mennesker, ikke bare 5 millioner; det er ikke flere papirflyttere vi trenger.

Det er også litt morsomt å observere at stortingsrepresentant Torgeir Micaelsen har sluttet med sin offentlige hyllest av den tidligere Ap ordføreren Rolf Bergersen i Nedre Eiker. Den siste tiden er det avslørt hvordan Nedre Eiker Arbeiderparti har kjørt kommunen konkurs. Vel, jeg har aldri påstått at Torgeir Micaelsen er særlig fremsynt, men det er jo fint hvis han nå har tatt selvkritikk og innsett at det han tidligere sto for førte til ulykke. 


Ingen kommentarer: