2013-05-20

Grunnløse asylsøknader


Grunnløse asylsøkere har blitt et problem i Norge den senere tid. De har mange tale- og skriveføre advokater og godfjotter til å fremme sin sak; dette har en tendens til å gjøre politikerne handlingslammet. Det er trist, fordi det fører til ødeleggelse, både av eiendom (som vi har sett på ventemottakene) og for enkeltmennesker som tilbringer år av sitt liv med å stirre inn i veggen på brakker og telt. Faktisk er det mulig å gjøre noe med dette problemet hvis man er resultatorientert, og ikke lar seg drukne i rapporter, komiteer, utredninger og politisk korrekthet.
  1. I våre dager er det ingen som kommer inn på et internasjonalt fly uten pass. Hvis noen i løpet av reisen kvitter seg med passet og så ankommer Gardermoen, kan de settes direkte på samme flyet tilbake til utgangspunktet. Ryktene går raskt, etter noen få måneder med en slik policy vil man se at antall personer som ankommer Norge uten identitetspapirer vil bli redusert til et minimum. I andre land slipper man ikke inn i landet uten papirer, man blir lagret i et lukket immigrasjonsrom til man kan sendes tilbake.
  2. Personer som ikke samarbeider med politiet, men opererer med falske (eller flere) identiteter, må settes i lukket mottak (fengsel) inntil de enten samarbeider eller politiet finner et land som er villig til å ta i mot dem (det vil si at man får bekreftet deres nasjonalitet).  
  3. Grunnløse asylsøkere som samarbeider, men som ikke kan sendes tilbake fordi det enten er livsfarlig i deres hjemland eller landet ikke vil ta i mot dem, må få lov til å leve fritt og arbeide i Norge. At disse menneskene skal sitte år etter år og kjede livet av seg på et mottak er fullstendig meningsløst. Det vil bare skape problemer, både for den enkelte og for det norske samfunnet.

Hvilke politikere kan i dag gå inn for slike løsninger og virkelig gjøre noe med problemet – og ikke bare snakke om det? Da vil Norge bli spart for mye vold, hærverk, nedbrente asylmottak, innbrudd og tyverier. Mange mennesker fra fremmede land vil også få et bedre liv ved å slippe å sitte med falske forhåpninger på et asylmottak.


Ingen kommentarer: