2013-08-06

Lik behandling – hvorfor det?

I den etter hvert så notoriske Maria Amelie saken er det enkelte personer som hevder at vi må behandle alle innvandrere/asylsøkere likt. Vi kan ikke gi henne særbehandling fordi hun er dyktig, snakker godt norsk og er en ressursperson. Alternativt, vi må finne en regel som kan utnyttes slik at hun passer inn i lovverket. Alternativt, hun har gitt papirløse innvandrere et ansikt, alle må få opphold hvis hun får det. Det er åpenbart at de personer som breier seg i media for tiden, har forskjellige beveggrunner og motiver.

Hvorfor i all verden skal man likebehandle Maria Amelie med for eksempel en terrorist eller voldsmann (som Norge ofte har gitt asyl). Det har alltid vært, og vil alltid være, forskjell på folk. Maria Amelia er allerede forskjellsbehandlet. Det er flere tusen papirløse her i Norge, verken politiet eller UDI viser synderlig interesse for dem. Men så har vi hun som har skrevet bok, holder foredrag, er synlig og tydeligvis en torn i øyet på våre myndigheter – her må det statueres et eksempel. Det er greit nok det, det er ingen unnskyldning at andre holder på med det samme uten å straffes, men det er forskjellsbehandling.


Maria Amelie har vist seg som en ressurssterk person som kan bidra med noe i det norske samfunnet, la oss ikke kaste vrak på det. La oss i stedet ønske velkommen folk som kommer hit for å gjøre en god jobb; for vi trenger dem. Kan vi ikke i stedet kaste ut folk som kommer til Norge for å drive med ran, voldtekt eller narkotikasmugling? Andre land har et system hvor de siler ut de dyktigste innvandrerne og gir dem oppholdstillatelse, dessverre har Norge med sin såkalte likebehandling blitt et tilbud for de menneskene som ingen andre land vil ha. Vi trenger dyktige mennesker. Lag gjerne en egen lov og instruer UDI – folk som kan gjøre en innsats her i Norge er velkomne. Hun har bodd i Norge åtte år og snakker allerede nærmest perfekt norsk. Vi har flyktninger som har bodd her hele livet og fremdeles ikke klarer å gjøre seg forstått. Vi har andre generasjons innvandrere som snakker et gebrokkent språk og bryter på urdu. Vi skulle hatt flere mennesker som viser en slik innsatsvilje som Maria Amelie.

Ingen kommentarer: