2013-07-25

Offentlig helsevesen – en fiasko

Etter seksti år med sosialdemokrati har vi fått et todelt helsevesen. Et raskt og enkelt for de som har penger, og en endeløs kø for oss vanlige mennesker, vi som ikke kjenner noen av nyadelen (politikerne). Tidligere helseminister Hansen var som kjent på telefonen til sykehuset umiddelbart da en venn av ham trengte legehjelp. Politikerne selv vil naturligvis aldri behøve å stå i helsekø; helt siden Gro Harlems dager har de hatt stående permanent tilgjengelig plasser i tilfelle de har behov for leghjelp.

Det kommer av og til innlegg i DT som takker Drammen sykehus for behandlingen. De har antagelig fått øyeblikkelig hjelp, ikke alle er like heldige. Jeg har store smerter i den ene foten. Flere uker etter røntgenundersøkelsen fikk jeg brev fra Drammen sykehus (SBHF), de lover å se på den i løpet av tre måneder, og jeg kan behandles seks måneder etter dette – hvis det ikke blir utsettelser. Jeg må altså gå rundt og ha vondt i foten i ett år før jeg kan få hjelp. Drammen private sykehus kan ta meg inn i løpet av to uker, men de får ikke lov av helsedepartementet. Er de sadister i Arbeiderpartiet fordi de ikke lar folk få hjelp, eller ligger det noe annet bak?

Et raskt søk på Internett viser at det offentlige Drammen sykehus ligger nederst på listen over pasienttilfredshet, de har også et unormalt stort antall ”uønskede hendelser”. Her er et par eksempler fra Helsetilsynet: ” Vestre Viken HF, Kirurgisk klinikk, Drammen sykehus, sikrer ikke forsvarlig behandling av hofteprotese- og hoftebruddpasienter.” ”SBHF, har ikke etablert et journalsystem som bidrar til å dokumentere faglig forsvarlig behandling.” ”Helseforetakene har ikke tatt uønskede hendelser på alvor. De har ikke vært flinke nok til å melde ifra og har ikke vært gode nok til å lære av feilene.” og kanskje det mest skremmende sitatet: ”Vi kjenner ikke omfanget av uønskede hendelser i helsesektoren i Norge.” De er også blant de sykehus her i landet som har lengst ventetid. Hva er det vi i distriktet har gjort for noe galt siden vi blir behandlet så dårlig? Vi betaler allerede mesteparten av de pengene vi tjener i skatter og avgifter, vi har en oljeformue som er rekordstor – hvorfor er de rødgrønne politikerne så smålige at de ikke unner svake og syke mennesker hjelp? Drammen private sykehus ligger på topp i pasienttilfredshet, men sosialistene unner av en eller annen merkelig grunn ikke drammenserne anstendig legehjelp.

De rødgrønne har nærmest religiøse motforestillinger mot at vi skal kunne få hjelp hos profesjonelle, effektive private sykehus. Men det gjelder andre regler for nyadelen (politikerne) – kan man tenke seg at ministrene skal gå og ha smerter i et år før de får hjelp? Ville nåværende helseminister fra Arbeiderpartiet selv finne seg i å gå et år med smerter? Nei, han gjør ikke det - Gahr Støre og familien bruker private sykehus.


Det er jo en viss rettferdighet i at folk som stemmer Ap eller SV må stå i helsekø, men hva med alle oss som er uskyldige, og aldri har stemt sosialistisk i vårt liv.

Ingen kommentarer: