2014-10-03

Drammens Tidende toner flagg

Det er ikke så lange siden LO kjøpte opp Drammens Tidende, og nå viser resultatene seg. Avisen er blitt et partiorgan for Arbeiderpartiet, med ledere som den ene dagen hyller Masud Gharahkhanis valgkampstart og den andre dagen skriver: «Det som uansett er positivt med den situasjonen som er oppstått, er at Høyre helt sikkert ikke får rent flertall en gang til.» Stort klarere kan man ikke si det.

Det har vært flere undersøkelser som viser at det overveiende flertall av journalister stemmer Ap eller SV, og de få som støtter FrP tør ikke gi uttrykk for sine meninger – det blir ikke godt mottatt i de kretser. Se for eksempel Skandinavisk medieundersøkelse, presentert av Frank Aarebrot: «Norske journalister har et solid tyngdepunkt på den politiske venstresiden.» Aarebrot bekreftet at norske journalister stemmer mer rødt enn resten av befolkningen. Det blir ikke mye uavhengighet igjen i media når LO legger sin klamme hånd over aviser og TV, og har sterk styring med lederne.


DT hadde tidligere en profesjonell eier som satte pris på avisen som uavhengig formidlingskanal, dessverre ble den kjøpt opp av Amedia (Arbeiderpressen) som eies av LO. Landsorganisasjonen har naturligvis sin egen agenda som ikke nødvendigvis er forenlig med en uavhengig presse. Det er trist at den forrige regjeringen kanaliserte så mye av det offentliges penger til sine egne markedsføringskanaler. Disse omfatter nå et stort antall aviser, foruten NRK som alltid har satt sine formidable ressurser bak de rødgrønne. For mangfoldets skyld får vi håpe at Høyre og FrP gjør alvor av sine lovnader om å redusere pressestøtten til Dagsavisen (Arbeiderbladet), og at NRK fristilles. Det blir temmelig skjev informasjonsflyt i samfunnet når den ene siden har sitt sugerør solid plassert i statskassen.

Ingen kommentarer: