2015-03-05

Kjørte utfor veien

En bil kjørte av veien, føreren ble sendt til sykehus. Politiet opplyser at det verken var høy fart eller rus, og det var ikke glatt på ulykkesstedet.

De fleste som har vært ute i trafikken har observert sjåfører som er opptatt med å taste eller sjekke mobiltelefonen. Personlig har jeg flere ganger kjørt bak biler som glir over i feil kjørebane, for plutselig å bli rykket tilbake. Det slår ikke feil, føreren sitter og taster med telefonen i hånden. En gang kom det en bil mot meg i feil kjørebane, i siste liten fikk han kastet kjøretøyet tilbake og unngikk en frontkollisjon. Jeg så at han ble så forfjamset at han faktisk mistet telefonen; i speilet så jeg at han fortsatte å vingle, prøvde antagelig å plukke telefonen opp fra gulvet.

I den nevnte ulykken var det heldigvis bare hans egen bil og person det gikk ut over, men det blir rapportert om flere og flere ulykker med alvorlig utgang hvor surfing på mobiltelefonen er årsaken. Når hvem som helst lett kan konstatere dette, hvorfor tar ikke politiet problemet på alvor?Fine, rette strekninger – man får være takknemlig så lenge det ikke går ut over uskyldige.

Ingen kommentarer: